Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Διευκρίνιση των Οικολόγων Πρασίνων Τρικάλων

Καμία διαβούλευση δεν έγινε μεταξύ των Οικολόγων -Πράσινων και άλλων πολιτικών κομμάτων ή αυτοδιοικητικών κινήσεων στο νομό Τρικάλων

 Το κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων συμμετείχε στις  Αυτοδιοικητικές εκλογές
σε όλη την Ελλάδα ανάλογα των δυνάμεων που διαθέτει είτε με καθαρά οικολογικά ψηφοδέλτια (Διάκος, Τρεμόπουλος, Μακρής κλπ) είτε με...
προγραμματικές συμφωνίες (Καλογιάννης, Σκοτεινιώτης, κλπ).
Στην περιφέρεια Θεσσαλίας οι Οικολόγοι Πράσινοι κατήλθαν
με το οικολογικό ψηφοδέλτιο 'Μένουμε Θεσσαλία Οικο-Λογικά' 
με επικεφαλής τον καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Κουρέτα, αναδεικνύοντας ιδέες και πρόσωπα που προωθούν το οικολογικό μοντέλο
για επαναπροσδιορισμό της ανάπτυξης ως διαδικασίας αειφόρου, βιώσιμης 
και φιλικής προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Παρ' όλες τις υλικές αδυναμίες μας, παρ' όλες τις 


κραυγές αντί  προτάσεων των πολιτικάντηδων για να εγκλωβιστούν οι πολίτες στα νόθα διλήμματα  περί Μνημονίου και Αντιμνημονίου, περί  Χρεοκοπίας και Εκλογών που τους έστρεψαν στην αποχή αντί της ανάληψης εκ μέρους τους των ευθυνών που τους αναλογούν πάνω από 12000 πολίτες αναγνώρισαν την διαφορετικότητά μας και μας τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντας ως περιφερειακό σύμβουλο τον Δημ. Κουρέτα.
Οι πολίτες αυτοί είναι διακεκριμένοι και περιβαλλοντολογικά ευαίσθητοι και όπως μπόρεσαν να διακρίνουν και να τιμήσουν την διαφορετικότητα του ψηφοδελτίου των οικολόγων, μπορούν να διακρίνουν την πολιτική από την ψηφοθηρία και να υποστηρίξουν στις αυριανές εκλογές τα σχήματα που τους ταιριάζουν περισσότερο.
Δεν χρειάζονται υποδείξεις ούτε θεωρούμε τον εαυτό μας ανώτερο και περισσότερο σοφό από αυτούς για να νομιμοποιούμαστε να χειραγωγήσουμε την ψήφο τους κατά τον β' γύρο. Και αν είχαμε το θράσος να το πράξουμε είναι σίγουρο ότι αυτό θα προσέκρουε στην απαξίωση μας εκ μέρους των πολιτών. 
Διευκρινίζουμε ότι καμία διαβούλευση δεν έγινε μεταξύ των Οικολόγων -Πράσινων και άλλων πολιτικών κομμάτων η αυτοδιοικητικών κινήσεων στο νομό Τρικάλων για προγραμματική συμφωνία στον Α' γύρο. Ούτε για την υποστήριξη ενός εκ των μονομάχων στο Β' γύρο των εκλογών και ούτε θα μπορούσε να γίνει γιατί θα παραβίαζε την αυτονομία των πολιτών που συνειδητά υποστήριξαν την διακριτότητα του 'Μένουμε Θεσσαλία Οικο-Λογικά' και θα τους μετέτρεπε σε αγέλη ψηφοφόρων.
Διευκρινίζουμε επίσης ότι η δημοσιοποίηση προσώπων υπέρ κάποιου από τους μονομάχους του β΄ γύρου των δημοτικών  εκλογών, δεν εκφράζει καμία  συλλογική απόφαση και ούτε έχει την έννοια της χειραγώγησης των πολιτών στο όνομα των Οικολόγων-Πράσινων, αλλά είναι προβολή των προσωπικών επιλογών των συγκεκριμένων πολιτών και μόνο.
Οικολόγοι - Πράσινοι Τρικάλων       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου