Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Για να μη γίνει η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος κρίση της δημοκρατίας

       Διαχρονικό το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου  
                     
 ΟΠΟΙΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΣΑΚΟΥΓΕΤΑΙ,  ΘΑ  ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ  ΝΑ  ΟΥΡΛΙΑΞΕΙ
Αλλαγή σελίδας η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές όμως να μην παρερμηνευθεί η ψήφος των πολιτών.

  Πρώτο μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι το πόσο έντονα γυρνούν οι πολίτες την πλάτη σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η αποχή είναι έκφραση αγανάκτησης, δυστυχώς όμως χρησιμοποιείται ως λευκή επιταγή από εκείνους ακριβώς τους μηχανισμούς που προειδοποιεί και απαξιώνει. Οι πολιτικοί καλά θα κάνουν να ακούσουν την 


εκκωφαντική σιωπή της κοινωνίας, γιατί όποιος δεν ακούγεται, θα αναγκαστεί να ουρλιάξει. 
    Όταν οι πολιτικοί, επηρμένοι από αλαζονεία ακούνε μόνο θριάμβους και κραυγές επιδοκιμασίας και από ανικανότητα η σκοπιμότητα αδυνατούν να αφουγκραστούν την βουή της κοινωνίας,  αυτή μπορεί να κλιμακωθεί απροσδόκητα όπως η αιματοβαμμένη και τραυματική εξέγερση της Νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 που αψήφησε τα τανκς και την καταστολή της στρατιωτικής δικτατορίας διεκδικώντας ʽψωμί, παιδεία, ελευθερίαʼ. Από αυτό έπρεπε να διδάσκονται οι επιλήσμονες Ταγοί που χειραγωγούν το πολιτικό σύστημα και αντί της καθιερωμένης καπηλείας της επετείου να ασπαστούν το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να αναδείξουν την κοινωνία, τον πολίτη και την συμμετοχικότητα  ως αξίες σημαντικότερες από την εξουσία, το κόμμα και τον οπαδό!       
   Για να μη γίνει η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος κρίση της δημοκρατίας, είναι ανάγκη να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των πολιτών κάθε μέρα και όχι μόνο στις εκλογές, σε συλλογικές Δημόσιες δράσεις και όχι μόνο να πελαγοδρομούν απελπισμένα στον ιδιωτικό τους μικρόκοσμο!
  Τα ποσοστά αποχής αποτελούν χρεοκοπία και για το σύστημα των δύο γύρων! Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται, μόνο και μόνο για να μας διοικήσουν μειοψηφίες.
 Το αναλογικό εκλογικό σύστημα και οι προγραμματικές συμφωνίες για διοικήσεις συνεργασίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες είναι η μεταρρύθμιση που μπορεί να ενισχύει τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια ως νομοθετικά και ελεγκτικά όργανα και να τα απελευθερώσει από την πνιγηρή εξάρτηση της εκτελεστικής εξουσίας και του κομματισμού.
  Συμμετείχαμε σ΄αυτές τις εκλογές με το ʽΜένουμε Θεσσαλία Οικο-λογικάʼ αναδεικνύοντας πρόσωπα και ιδέες που υπερασπίζονται την κοινωνική και πολιτική οικολογία ως αναγκαίο και ικανό όρο που θα διαμορφώσει και θα κληροδοτήσει στις μελλούμενες γενιές μια κοινωνία και ένα περιβάλλον φιλικά προς τον άνθρωπο, αντάξια των μεγάλων οικουμενικών αξιών και του πολιτισμού.
  Αναμετρηθήκαμε με άλλους υποψηφίους που σπατάλησαν προκλητικούς πόρους και μέσα για να διακινήσουν όχι παραγωγικές ιδέες αλλά κυρίως ʽκραυγές και ψιθύρουςʼ με σκοπό να εγκλωβιστούν οι πολίτες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, σε φοβισμένους και αγανακτισμένους,.
  Ευχαριστούμε τους πολίτες που αντιστάθηκαν στα νόθα διλήμματα, αντιμετώπισαν θετικά το οικολογικό μας ψηφοδέλτιο και εξέλεξαν ως Περιφερειακό Σύμβουλο τον επί κεφαλής μας καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Κουρέτα.
  Γνωρίζουμε όμως ότι έχουμε πολλά να κάνουμε για να πείσουμε εκείνους που δεν μας ψήφισαν η κατέφυγαν στην αποχή και το λευκό, ότι αποτελούμε μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
 Μετά και τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών και σε άλλες περιοχές όπως Αθήνα, Βόλος, Θεσσαλονίκη κλπ, ευελπιστούμε ότι κάτι καινούργιο γεννιέται και ότι η αυτοδιοίκηση θα  αλλάξει επιτέλους σελίδα.
  Όμως καλά θα κάνει η Κυβέρνηση να μην παρερμηνεύσει την επικράτηση των Αυτοδιοικητικών συνεργασιών που επιτεύχθηκε και με την συμβολή των οικολόγων,  ως ψήφο ανοχής προς την πολιτική της.
  Μπροστά στις μάχες που έρχονται, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η χρεοκοπία του κράτους και η συρρίκνωση της Δημοκρατίας να μην περάσουν και στην αυτοδιοίκηση.

                                                   ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου